Warning: fopen(/home/mitrogon/public_html/t3-assets/4b2893f294d81b67934754d76e533360txt): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/mitrogon/public_html/plugins/system/jat3/jat3/core/head.php on line 324
Mitrogonia - Επιστολή της Κίνησης προς τον ΥΠΕΣ

Οι τελευταίες ειδήσεις της κίνησης μας...

Επιστολή της Κίνησης προς τον ΥΠΕΣ

28 Μαρτίου 2013

Υπουργό Εσωτερικών
Κο. Σωκράτη Χάσικο
Φαξ: 22 676709

Κύριε Υπουργέ,

Αναφέρομαι στην επιστολή σας ημερομηνίας 5 Μαρτίου 2013.  Σίγουρα η  ευχή για «καλή Δύναμη» εξυπακούεται στις ευχές της Κίνησης Προσφύγων & Εκτοπισμένων Μανάδων.  Υπό τις περιστάσεις, όμως κύριε Υπουργέ, την «καλή Δύναμη» την χρειάζεται ολόκληρος ο κυπριακός λαός.

Και επειδή θεωρούμε επιβεβλημένη μια συνάντηση μαζί σας κάνω έκκληση όπως αυτή διευθετηθεί το συντομότερο για τον λόγο ότι δεν έχουμε τύχει καμίας ενημέρωσης αναφορικά με τις δεσμεύσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ως προς την Τρόϊκα και πώς επηρεάζεται η προσφυγική πολιτική του κράτους.  Τον κώδωνα του κινδύνου και την ψυχρολουσία του Μνημονίου την πήραμε χθες στη συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής από τον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών.

«Δεν ζητούμε ειδική, αλλά δίκαιη μεταχείριση.   Αξιούμε αυτό που δικαιούμαστε»,  λόγια του  Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην τελετή ορκωμοσίας στη Βουλή αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση!   Αυτό ζητούμε και εμείς από την εκάστοτε δική μας κυβέρνηση, τα τελευταία 8 χρόνια.  Τίποτε λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

 

Ζούμε από τις 15 Μαρτίου 2013 ένα δράμα, ένα έγκλημα εις βάρος της Κύπρου μας, ζούμε την απαξίωση στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζούμε την καταρράκωση της αξιοπρέπειας ενός λαού που υπερήφανα και αξιοπρεπέστατα στάθηκε στα πόδια του.  Δυστυχώς είναι η μοίρα του «μικρού» να μην εισακούετε, να τον ποδοπατούν, να τον απαξιούν.  Με πόνο ψυχής καταθέτω την διαπίστωση, μέσα από το βίωμα τούτου του αγώνα για την αναγνώριση των παιδιών μας, ότι διαχρονικά το κράτος μας, συμπεριφέρθηκε στις εκτοπισμένες μανάδες ακριβώς όπως συμπεριφέρθηκαν οι «εταίροι» μας στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα. 

 

Εισηγήσεις μας: 

 

1. Το Πιστοποιητικό Εκτοπισμένου Δυνάμει Καταγωγής να αναγνωριστεί ως προσφυγική ταυτότητα.  Οι εκ μητρογονίας πρόσφυγες να συμπεριληφθούν στον Κατάλογο των Εκτοπισμένων/Προσφύγων.

 

2. Το αντιστάθμισμα από την Υπηρεσία Μερίμνης:  (α) Θεωρούμε πιο δίκαιο όταν είναι και οι δύο γονείς πρόσφυγες τα παιδιά τους να παίρνουν όλη τη στεγαστική χορηγία και όταν ο ένας εκ των δύο γονέων είναι πρόσφυγας αυτή να μοιράζεται εξ ίσου.  (β) Σε διαφορετική περίπτωση η στεγαστική χορηγία να μοιράζεται σε όλους εξίσου και με βάση τον ετήσιο προϋπολογισμό της Υπηρεσίας Μερίμνης.  (γ)  Για τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες που έχουν ήδη στεγαστεί και για τόσα χρόνια αδικούνταν να υπολογιστεί ένα εφάπαξ ποσό.

 

3. Το επίδομα ενοικίου να επεκταθεί όπως και στους εκ πατρογονίας (αυτό που κερδίσαμε και εφαρμόζεται είναι μόνο για εκ μητρογονίας φοιτητές).

 

Όλα τα πιο πάνω μπορούν άμεσα να εφαρμοστούν χωρίς αύξηση του προϋπολογισμού και πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη της οικονομίας μας.  Μην καθυστερείτε άλλο κύριε Υπουργέ αύριο μπορεί να είναι αργά, διότι φάνηκε τελικά ότι «άγνωσται αι βουλαί της Τρόϊκα», την οποίαν ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.

 

Με εκτίμηση,
Για το ΔΣ της Κίνησης Προσφύγων & Εκτοπισμένων Μανάδων
Μαρκέλλα Ησαϊα-Τσιάκκα - Πρόεδρος

Η ταυτότητα μας

Με αφορμή λοιπόν την κατάφωρη αδικία εις βάρος μας ιδρύσαμε Σωματείο με το όνομα «ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΜΑΝΑΔΩΝ για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των ιδίων και των παιδιών τους». Έδρα του Σωματείου μας είναι η Λευκωσία και καλύπτει παγκύπρια όλες τις εκτοπισμένες μανάδες. Το Σωματείο μας είναι αυστηρά ακομμάτιστο. ΟΙ...

Read more

Η ιστορία μας

Το 2004 υπέβαλα αίτηση για εγγραφή των παιδιών μου στην προσφυγική μου ταυτότητα. Μετά από 1 μήνα μου επιστρέφουν την ταυτότητα της εκτοπισμένης οικογένειας χωρίς οικογένεια αλλά ατομική. Θύμωσα. Στην παράκληση μου να δοθούν εξηγήσεις πήρα την αποστομωτική απάντηση: «Αφού κυρία μου ο σύζυγος σου δεν είναι πρόσφυγας πώς θα...

Read more

Το όραμα μας

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Μια Ελεύθερη Πατρίδα Με Ελεύθερους Ανθρώπους Με κατοχυρωμένα Ανθρώπινα Δικαιώματα για Όλους Με Ίσα Δικαιώματα για Άνδρες και Γυναίκες Μια Πατρίδα: Δίχως Τουρκική Κατοχή Δίχως Πρόσφυγες και Εκτοπισμένους Δίχως Τούρκους Εποίκους Δίχως Ξένους στρατούς και Εγγυήσεις Δίχως παρεκκλίσεις από το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο

Read more